Szeretettel köszöntelek a Mosonmagyaróvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Mosonmagyaróvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mosonmagyaróvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Mosonmagyaróvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mosonmagyaróvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Mosonmagyaróvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mosonmagyaróvár klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Mosonmagyaróvár klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Erdélyi étel a bálmos. Inkább azokon a vidékeken készítették/készítik, ahol a juhtenyésztésnek van hagyománya.
Eredetileg savanyított juhtejből készül, de elkészíthető tehéntej és aludttej hozzáadásával is. Ehető önmagában is,
juhtúróval és tejföllel gazdagítva, de köretnek pörköltekhez illetve szószos-húsos ételekhez is kiváló.
Hozzávalók:
3 dl tej,
3 dl aludttej,
30 dkg puliszkaliszt,
szalonna (lehet császárszalonna is, amitől jobb ízű lesz),
zsír,
tejföl,
juhtúró,
só.
Elkészítése: A tejet és az aludttejet egy edénybe öntjük, felforraljuk, sózzuk, majd hozzákavarjuk a kukoricalisztet.
Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákavarunk másfél dl tejfölt. Kicsit hűlni hagyjuk, addig a
szalonna kockákat megpirítjuk és papírtörlőn lecsöpögetjük. A puliszkából evőkanállal formás adagokat szaggatunk és a
visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, majd tálra rendezzük. Tálaláskor a pirított szalonnával, juhtúróval illetve tejföllel
fogyasztjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ismét avatott a Gárda közel százan ölthették fel az oroszlános mellényt
Elege lett egy boltosnak a nyalakodó buzikból, a rendőrök is korrektek voltak
Megkezdték felújítani a Rongyos Gárda budapesti emlékművét
Ősök Napja: a Kárpát-medencei magyarság egyik legnagyobb hagyományőrző ünnepe